Burgemeester Molenlanden voornemens om woning in Streefkerk te sluiten om hennepkwekerij

Burgemeester Seger wil een pand aan de Fransestraat te Streefkerk voor een periode van drie maanden sluiten. In dit pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

 

De sluiting vond plaats na een melding bij Misdaad Anoniem dat er vermoedens waren dat het pand als hennepkwekerij werd gebruikt. De hennepkwekerij werd op 13 oktober door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het pand werden 416 hennepplanten aangetroffen.

 

Herhaling voorkomen

Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor drie maanden sluiten. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

 

Let op bij het verhuren van een pand

Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.

 

Meld signalen

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk.

Zie je iets verdachts? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844/112 bij spoed, het team Veiligheid van de gemeente via veiligheid@jouwgemeente.nl of 088 75 15 00. Wil je liever anoniem melden? Meld dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of via het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vergelijkbare berichten