Wedstrijdverslagen Proxsys Cup 29 december

VVAC – Brakel 5-3

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal op zaterdag 29 december. Vanaf de middag tot en met de late avond strijden alle clubs om te overleven of om door te gaan in de poule. Voor VVAC en Brakel geldt toch wel het eerste. Beide clubs hebben namelijk de eerste wedstrijd verloren en moeten dus onderling uitmaken wie er degradeert.

De wedstrijd begint dan ook open, met veel aandacht voor het aanvallende spel. Dit resulteerde in een snelle aanval van VVAC, waarbij Jesse de Bruin de bal binnen schiet. Een minuutje later verdubbelde VVAC de score door een doelpunt van Lars Coerts. Na deze goals hield VVAC het beste van het spel, terwijl Brakel hard op zoek ging naar een aansluitingstreffer. Zo kabbelde de wedstrijd een beetje voort, waarbij het wachten was op een individueel hoogstandje. Dit komt nog voor rust van de voet van Jesse de Bruin, die de bal hoog binnen schiet en zorgt voor de 3-0 ruststand.

Brakel en VVAC bleven er na de drinkpauze een vermakelijke wedstrijd van maken. VVAC kwam ondanks drie Brakelse goals echter niet meer in de problemen. Via hattrickheld Lars Coerts behield de formatie uit Ottoland namelijk continu een veilige marge. Ook met een ‘vliegende keep’ lukte het Brakel niet om voor het eerst een resultaat te boeken. VVAC komt door de winst net als LRC en GRC’14 op drie punten.

VVACLars Coerts (3x), Jesse de Bruin (2x), Bart Koomans
BrakelJasper de Haan (2x), Jarno Kraaij

 

 

 

29-12-2018 LRC Leerdam – GRC’14 | Poule E

LRC – GRC’14 3-4

Wie neemt de leiding in poule E en staat met één been in de kwartfinale? Op die vraag mochten LRC en GRC’14 in de tweede wedstrijd van de bomvolle voetbalzaterdag antwoord geven. De twee competitiegenoten in de eerste klasse speelden op 13 oktober al tegen elkaar op het veld. Toen namen de Leerdammers een 0-2 overwinning mee naar huis.
Net als op het veld nam LRC ook in de Oosterbliek op een 1-0 voorsprong. Wesley Swets wist optimaal te profiteren van het feit dat Ricky Vroon met een gele prent naar de kant was gestuurd en de Giessen Rijswijk Combinatie zodoende met een man minder verder moest.

Nadat de mannen in blauwzwart weer compleet waren, wist GRC’14 de stand nog voor het rustsignaal om te keren. Na de gelijkmaker van Ousmane Traore was het Wilco van Rossem die met een afstandsknal op zijn beurt profiteerde van het feit dat LRC’er Rick van Loo tijdelijk naar de kant moest.

In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een heuse zaalvoetbalkraker. De eersteklassers waren zeer aan elkaar gewaagd. Terwijl LRC jaagde op de gelijkmaker was het Sem van der Stelt die middels twee piekfijne treffers de beslissing leek te verzorgen: 4-1.
De Leerdammers toonden echter veerkracht en wisten de marge tot één goal te verkleinen. Na de 4-3 ramden de Leerdammers op de GRC’14-deur, maar die bezweek niet. GRC’14 komt daardoor op zes punten in poule E en heeft woensdag nog minimaal een punt nodig tegen Brakel om zich te plaatsen voor de laatste acht.

LRCWesley Swets, Furkan Cetin, Rick van Loo
GRC’14Sem van der Stelt (2x), Ousmane Traore, Wilco van Rossem

 

 

29-12-2018 Asperen – SVW | Poule F

Asperen – SVW 0-3

Waar SVW een van de topfavorieten voor de eindzege van de Proxsys Cup is, daar neemt Asperen in poule F de rol van ‘underdog’ in. Desondanks liet Asperen tegen Arkel (5-3) al zien dat de ploeg niet naar de Oosterbliek is gekomen om als kanonnenvoer te dienen.

En ook tegen SVW hielden de mannen in witzwart uitstekend stand. Sterker nog, voor rust waren de beste kansen zelfs voor Asperen. Dennis van Santen kwam oog in oog met SVW-doelman Chamsedinne Sellami, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd.

SVW deed er alles aan om het verschil te maken, maar die missie zou door het geweldige keeperswerk van Asperen-doelman Dennis Rooijackers uitlopen tot een zeer zware bevalling. Pas met de allerlaatste doelpoging van de eerste helft wisten de streepjes doel te treffen. Naser El Mousati verzorgde daarmee een 0-1 ruststand.

Ook in de tweede helft had SVW grote moeite om Rooijackers en zijn defensieve blok te passeren. Het lukte de formatie van coach Tutu Ndona nog tweemaal. El Mousati ramde zijn tweede van de wedstrijd keihard tegen de touwen en Fitim Meha besliste de wedstrijd vier minuten voor tijd op 3-0. Omdat het Asperen niet lukte om het net te doen bollen, waren de drie SVW-treffers voldoende voor een Gorcumse driepunter. Het totaal van SVW staat daarmee op zes punten. Asperen staat na twee wedstrijden nog steeds op de hatelijke nul.

Asperen: 
SVWNaser El Mousati (2x), Fitim Meha

 

 

29-12-2018 ALTENA – ARKEL | POULE F

Altena – Arkel 1-4

Komt Arkel net als SVW op drie punten of is het Altena dat na de verloren wedstrijd tegen SVW (5-2) de eerste punten van de Proxsys Cup pakt? Dat mochten Arkel en Altena onderling uitmaken in de ‘poule des doods’, waartoe poule F vooraf werd benoemd. Tweedeklasser Altena en derdeklasser Arkel behoren allebei tot de outsiders van het toernooi, maar bij winst van Arkel was voor Altena uitschakeling al na twee wedstrijden een feit.

En daar leek het na één helft al op uit te lopen voor de Nieuwendijkers. Daan Ruwaard en Eltjo van Veen zorgden namelijk met voor Arkelse feestvreugde door beide een goal te maken. Met een 0-2 ruststand moest Altena na rust dus spreekwoordelijk op zoek naar het andere vaatje om uit te tappen.

Hoewel de oranjehemden in de tweede helft dappere pogingen deden om een treffer te forceren, was het steeds Arkel-doelman Jari van Baalen die een treffer wist te voorkomen. De beslissing leek van de schoen van Dylan Verschoor te komen. Hij maakte namens Arkel de 0-3.

Van een beslissing wilde Altena desondanks nog niets weten. Corné van Rosmalen zette nog eens de motor aan en punterde de aansluitingstreffer kiezelhard tegen de touwen.

Tot een definitieve comeback kwam het niet. Van Rosmalen fungeerde namelijk in de laatste minuten als ‘vliegende keep’, waarmee Arkel voldoende ruimte kreeg om de definitieve genadeslag uit te delen. Die kwam van de voet van Corné van Horik, die na een fraaie worp van Van Balen enkel de neus van de schoen nog maar tegen de bal hoefde te zetten om zo de 1-4 eindstand op het scorebord te zetten. Arkel meldt zich zodoende op zes punten naast SVW aan kop van poule F.
De laatste wedstrijden van poule E vinden woensdag plaats en dan wacht zowel de strijd om lijfsbehoud als om groepswinst. Altena en Asperen maken onderling uit wie er ook volgend jaar mag deelnemen, Arkel en SVW strijden om een plekje bij de laatste acht.

Altena: Corné van Rosmalen
Arkel: Daan Ruwaard, Eltjo van Veen, Dylan Verschoor, Corné van Horik

 

29-12-2018 UNITAS – LEERDAM SPORT| POULE A

Unitas – Leerdam Sport 20 – 0

Topfavoriet Unitas tegen degradatiekandidaat Leerdam Sport, vooraf dacht iedereen dat dit wel eens makkelijke wedstrijd zou worden voor Unitas, waarbij dubbele cijfers sowieso gehaald gingen worden. Unitas begon dan ook meteen flitsend en met veel snelheid aan de bal, dit resulteerde binnen de minuut al in een doelpunt van Rida Assaban. Diezelfde Rida maakte ook de tweede goal na een paar minuten als een punter van zijn schoen niet goed ingeschat werd door de goalie van Leerdam Sport, 2-0. Unitas bleef hierna druk houden, waar niet onderuit gevoetbald kon worden door de mannen uit Leerdam. Door goals van Mounir el Ouazizi, Yasin OuJa, Achraf Chentouf en zelfs een eigen doelpunt was de wedstrijd bij rust al gespeeld, 7-0.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien: keeper Owen Verduijn hoefde hooguit een bal in te rollen om het spel te hervatten, terwijl de keeper van Leerdam Sport de bal telkens uit zijn net moest plukken. Unitas combineerde er rustig op los, zelfs op de cirkel van de tegenstander. De dubbele cijfers werden, met nog 14 minuten op de klok, behaald. Hierdoor kon Unitas de tweede keeper, Fikrie Adahchour ook speelminuten geven. Helaas kreeg hij ook niets te doen, terwijl Unitas de Leerdamse goal onder vuur bleef nemen. Een monsterzege was dan ook onoverkomelijk en daarmee ook de degradatie van Leerdam Sport. Unitas werd hiermee de eerste kwartfinalist van de dag.

Unitas: Rida Assaban (2x), Mounir el Ouazizi (5x), Yasin OuJa (6x), Achraf Chentouf, Akin Arslan (2x), Kevin Cornet, Fabian van Horssen (2x)

Leerdam Sport:

 

 

29-12-2018 HARDINXVELD – MEERKERK | POULE A

Hardinxveld – Meerkerk 7-0

De wedstrijd tussen Hardinxveld en Meerkerk gaat om de tweede plek, beide teams beginnen daarom dus erg fel aan de wedstrijd.

Hardinxveld opent de score via een zeer beheerst schot van Johan Woltman. Gedurende de eerste helft heeft Meerkerk de regie over de wedstrijd, toch is het weer Hardinxveld die uit een snel opgezette aanval scoort via Robin de Boon. Vlak voor de rust weet ook Jesper Buist het net te vinden en gaan met een stand van 3-0 de rust in.

In de tweede helft countert Hardinxveld na een kans van Meerkerk snel, Jesper Buist komt voor de tweede keer vanavond tot scoren, 4-0. Meerkerk heeft overtuigend meer balbezit, echter is het weer Hardinxveld dat tot scoren komt via Aron van Andel. Kort hierna vind ook Romano Kraaijeveld ook de touwen, 6-0. In de slotfase drukt Johan Woltman zijn naam nog op de wedstrijd met zijn tweede treffer van vanavond, 7-0.

VV Hardinxveld: Johan Woltman(2x), Robin de Boon, Jesper Buist(2x), Aron van Andel, Romano Kraaijeveld
Meerkerk:

 

 

29-12-2018 SVS’65 – SLEEUWIJK | POULE B

SVS’65 – Sleeuwijk 1-8

Met veel ‘alsjes’ kan Sleeuwijk nog eerste worden in de poule, hiervoor moet wel veel gebeuren. Beide ploegen beginnen goed aan deze wedstrijd. De eerste doelpoging is voor de mannen uit Spijk, Jerzy Timmermans schiet de bal kei hard net naast.. Aan de andere kant weten de Roefbewoners wel te scoren, Gerard van den Adel opent de score. Uit een vrije trap weet Gerard van den Adel nogmaals te scoren voor de zwart-witten. Vlak voor rust weten Sleeuwijkers Corné van Weelden en Josbert Wemmenhove ook het net te vinden en gaan we met een stand van 0-4 de rust in.

Na de rust gooit Sleeuwijk het een versnelling omhoog, om de eerstgenoemde ‘alsjes’ uit te sluiten. SVS’65 profiteert hiervan en weet tot scoren te komen via Sam Muilenberg, Gerard van den Adel heeft hier een antwoord op en scoort maar liefst driemaal kort achter elkaar. En klaar met scoren zijn de Brabanders nog niet, ook Josbert komt weer tot scoren met een snoeihard schot: 1-8. Corné van Weelden wilt uiteraard niet achterblijven met ‘maar’ een doelpuntje en weet opnieuw de keeper van Spijk te passeren.

Met deze uitslag komt Sleeuwijk in de wachtkamer te staan, mochten Almkerk en GJS gelijk spelen is er nog kans voor de Roefbewoners door te gaan naar de kwartfinale.

SVS’65: Sam Muilenburg
VV Sleeuwijk: Gerard van den Adel(5x), Josbert Wemmenhove(2x), Corné van Weelden(2x)

 

 

29-12-2018 GJS – ALMKERK | POULE B

GJS – Almkerk 6-1

De beslissingswedstrijd in poule B tussen GJS en Almkerk. Beide teams stonden op 4 punten en na de 9-1 overwinning van Sleeuwijk betekent dat voor beide teams dat alleen de winst voldoende is voor de kwartfinale. Na de openingsfase die in een hoog tempo gespeeld werd kreeg Nordin el Hassani een gele kaart waardoor de druk op het doel van GJS groot was. Door sterk verdedigen voor goalie Raymond den Haan wist Almkerk hier geen profijt uit te halen. De eerste helft werd er vooral meer fel gespeeld dan goed waardoor er weinig kansen te noteren waren. Dit veranderde vlak voor de rust. Na een aanval van Almkerk wist Raymond de Haan de bal precies in de loop van Nordin el Hassani te gooien die koel bleef en de bal netjes achter de keeper schoof. Niet veel later verlengde Quincy Bartens de bal met het hoofd en diezelfde Nordin el Hassani knalde GJS naar een 2-0 voorsprong!

In de 2e helft liet GJS het spel aan Almkerk terwijl het er zelf een aantal keer gevaarlijk uitkwam in de counter. Uit één van deze counters scoorde Rob van den Boom de 3-0 na goed doorzetten van Quincy Bartens. GJS hield de wedstrijd goed onder controle en na een scherpe pass van Remco de Bruin kon Sereno Latuhinin de 4-0 binnen tikken. Almkerk besloot om met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar speelde dit slordig uit. Nordin maakte de 5-0 voor GJS en scoorde hiermee voor de 3ekeer deze wedstrijd. Na een goede actie van de meevoetballende keeper deed Almkerk wat terug, Steven Molenschot ronde netjes af voor de 5-1. Het mocht niet baten want vlak daarna vergrootte Rob van den Boom met zijn 2e goal de marge weer naar 6-1. Een sterk en degelijk optreden van GJS dat zich hiermee plaatst voor de kwartfinale.

GJS: Nordin el Hassani(3x), Rob van den Boom(2x), Sereno Latuhinin
VV Almkerk: Steven Molenschot

 

 

29-12-2018 SCHELLUINEN – PEURSUM | POULE C

Schelluinen – Peursum 4-4

Bij verlies van Peursum zullen zij degraderen en zien we ze volgend jaar helaas niet terug in de Proxsys-cup, om die reden beginnen de mannen uit Giessenburg verdedigend aan de wedstrijd. Maar weten toch tot scoren te komen via Sjoerd den Boer halverwege de eerste helft. Schelluinen houd gedurende de eerste helft druk op de goal van Peursum maar scoort helaas niet.

In het begin van de 2de helft zet Schelluinen meteen druk en krijgt Wesley de Groot eindelijk de bal tegen de touwen, 1-1. Direct daarna weet ook Bram Pons ook de Giessenburgse keeper te passeren en komt Schelluinen op voorsprong. Ook Damien de Jong schiet de bal beheerst binnen voor Schelluinen, Peursum antwoord hierop met een snoeihard schot van Marnik Korevaar: 3-2. Direct hierna schiet Marnik Peursum weer om gelijke hoogte.. Niels den Haan komt hierna oog in oog met Peursum-keeper en passeert hem met een zeer beheerst schot, hiermee komt Schelluinen weer op voorsprong. Beide teams krijgen nog kansen gedurende de tweede helft alleen Jordi van Wijk weet nog te scoren in de laatste minuut van de wedstrijd, echter is dit niet genoeg voor handhaving en zien we Peursum niet terug volgend jaar.

VV Schelluinen: Bram Pons, Damien de Jong, Niels den Haan, Wesley de Groot
Peursum: Sjoerd den Boer, Marnik Korevaar(2x), Jordi van Wijk

 

 

29-12-2018 VUREN – WOUDRICHEM | POULE C

Vuren 1 – 3 Woudrichem

Bij winst aan de kant van Woudrichem komen zij in de kwartfinale tegen GJS te staan, mocht Vuren winnen gaan de mannen uit Woudrichem als nog door als beste nummer 2 en komen zij tegen de winnaar van poule F te staan. Na vijf minuten spelen schiet Yoeri Duyzer de bal na een scrimmage snoeihard binnen, 0-1.

Vlak na start tweede helft is daar dan het doelpunt van Woudrichems publieksfavoriet Tim Saaman, hij staat met dit doelpunt op 12 goals in de Proxsys-cup en nog steeds bovenaan de topscoorderslijst. Vijf minuten voor tijd weet Vuren weer terug te komen in de wedstrijd en komt op 1-2 via Khalid Bendami. In de slotfase van de wedstrijd weten beide teams het erg spannend te maken maar toch is het weer Tim Saaman die zijn stempel op de wedstrijd drukt en de 1-3 scoort.

Vuren: Khalid Bendami

VV Woudrichem: Yoeri Duyzer, Tim Saaman

 

 

29-12-2018 KOZAKKEN BOYS – HEUKELUM | POULE D

Kozakkenboys 2 – 3 VV Heukelum

De winnaar van deze wedstrijd mag zich de winnaar van poule D noemen en komt in de kwartfinale tegen de winnaar van poule E te staan, in die poule E staat momenteel GRC’14 bovenaan na de 4-3 zege op LRC Leerdam van vanmiddag.

Heukelum begint erg fel aan de wedstrijd en komt in de eerste minuten een aantal keer in scoringspositie, Benjamin Meijdam opent de score en schiet de bal keihard in de verre hoek, 0-1. Halverwege de eerste helft weet Kozakkenboys hierop te antwoorden via Youri Huijzer en komt weer op gelijke hoogte, Tim Schwebke laat er geen gras over groeien en schiet direct erna de 1-2 binnen.

In de 2de helft is het Kozakkenboys met de regie over de wedstrijd, het lukt de Werkendammers echter niet goede kansen te creëren. Uit een vrije trap weet Kevin Sluyk toch te scoren en brengt Kozakkenboys terug in de wedstrijd. Na het doelpunt gaan de mannen uit Heukelum op een wat lager tempo spelen maar toch scoort Sil van Putten uit het niets met een harde bal in het doel van Kozakkenboys, 2-3. In de laatste minuut krijgen Kozakkenboys een rode kaart, en komt Heukelum dus met een man meer te staan. Hierna volgt meteen het eindsignaal van de scheidsrechters, Heukelum wint en gaat door naar de kwartfinale.

Kozakkenboys: Youri Huijzer

VV Heukelum: Benjamin Meijdam, Tim Schwebke, Sil van Putten

 

 

29-12-2018 ZUILICHEM – DUSSENSE BOYS | POULE D

VV Zuilichem 1 – 4 Dussense Boys

Beide ploegen hebben nog 0 punten, winst is voor beide ploegen dus essentieel met oog op de Proxsys-cup 2019. Bij een gelijke stand zal Dussense Boys de volgende editie dus helaas over moeten slaan.

Na zeven minuten spelen komt Zuilichem met een man minder te staan door een gele kaart, Dussen weet hiervan te profiteren via een treffer van Alexander Sevenhuijsen. Ook Lars Branderhorst weet de Zuilichemse keeper te passeren en de score te verdubbelen.

Halverwege de 2de helft krijgen de Dussense Boys een gele kaart waardoor zij twee minuten met een man minder moeten spelen, Zuilichem weet hiervan te profiteren en Max van Zanten maakt de aansluitingstreffer voor de mannen uit Zuilichem. Wanneer Dussen weer met een man meer komt te staan weet Lars Branderhorst weer te scoren. 1-3, direct hierna pakt ook Bob Leemans zijn doelpuntje voor vanavond mee.

VV Zuilichem: Max van Zanten

Dussense Boys: Alexander Sevenhuijsen, Lars Branderhorst (2x), Bob Leemans

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *