Verdwaald in Nederland

Een melder meldde dat het rijgedrag van een bestuurder van een Duitse auto levensgevaarlijk was, waarop agenten een onderzoek hebben ingesteld. In de buurt van Nieuwland hebben zij deze meneer aangetroffen en zagen inderdaad dat zijn rijgedrag levensgevaarlijk was. Gelukkig waren andere automobilisten zo scherp dat een aanrijding voorkomen kon worden.
Nadat zij de meneer aanspraken bleek hij niet onder invloed van alcohol te zijn. Maar dat hij niet verder kon rijden was wel geheel duidelijk, want hij reed inderdaad enorm gevaarlijk.

Meneer bleek bij een tentoonstelling geweest te zijn in de buurt van Osnabruck. Echter hij was verkeerd gereden en kwam in Nieuwland terecht. Dat is ongeveer 280 kilometer uit de verkeerde richting ten opzichte van zijn woning.
Meneer was ook enigszins verward, waardoor hij ook niet met het openbaar vervoer naar huis kon gaan en er was geen geld aanwezig voor een taxi.
Meneer gaf aan geen familie te hebben en ook vrienden waren nu niet bereikbaar.

De agenten hadden enorm medelijden met deze meneer. Want niet weten waar je bent, niet weten hoe je thuis komt, dat is niet niks.
Na contact gehad te hebben met het Duitse consulaat bleek er nog maar 1 oplossing te zijn om meneer veilig, voor hemzelf en anderen, thuis te krijgen, was dat de politie hem zelf naar zijn woning in Duitsland brachten.
Na toestemming van de Duitse autoriteiten gekregen te hebben, hebben zij meneer thuis gebracht. Dit hebben ook nog eens de agenten gedaan van de ochtenddienst, zodat de andere voertuigen voor al uw meldingen beschikbaar bleven.

Het rijbewijs van meneer is gezonden naar de Duitse autoriteiten, zodat zij een onderzoek in kunnen stellen naar de rijvaardigheid van deze meneer. Ook zijn de Duitse autoriteiten in kennis gesteld, zodat meneer hulp kan krijgen.
Mocht u dus toevallig in Duitsland geweest zijn en een Nederlandse Politieauto gezien hebben, het was in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *