Wedstrijdverslagen Proxsys Cup 28 december

VV Almkerk – SVS’65

Na het verlies van Spijk in de eerste ronde tegen GJS zijn de manschappen van José van de Ven extra gebrand te winnen vanavond, echter is het Steven Molenschot met de openingstreffer voor Almkerk. Zeer snel hierna weet ook Thomas Blankers het net te vinden voor de Almkerkers, SVS’65 houdt een aantal minuten goed stand maar toch weet Niels Nieuwensteeg de Spijkse keeper te passeren. Ook scoort vlak hierna Thomas Blankers zijn tweede van de avond, met 4-0 op de borden gaan we de rust in.

Na de rust gaat Almkerk verder met doelpunten maken, Remco den Besten weet de stand naar 5-0 te schieten, toch antwoordt Spijk via een doelpunt van Ryan Brood. Steven Molenschot maakte hier 6-1 van, direct hierop reageert Spijk met een treffer van Sam Muilenburg, 6-2. Spijk komt steeds meer terug in de wedstrijd en de jarige Jerzy Timmermans scoort de 6-3. Lang blijft de stand ongewijzigd maar vlak voor het eind pakt Niels Hofstede ook zijn doelpuntje mee voor de blauw-witten. Eindstand 6-3.

 

VV Almkerk: Steven Molenschot(2), Niels Nieuwensteeg, Thomas Blankers(2x), Remco den Besten en Niels Hofstede.

SVS’65: Ryan Brood, Sam Muilenburg

 

Vuren – Peursum

Na het verlies van afgelopen zaterdag tegen Woudrichem heeft Peursum wat goed te maken, echter zal Vuren na het gelijkspel tegen Schelluinen er alles aan doen de punten mee te nemen naar Giessenburg, belooft een wedstrijd met veel strijd te worden!

In de eerste tien minuten van de eerste helft gaat het spel heen en weer en zijn beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, toch passeert Bas van Vliet de Giessenburgse keeper.. 1-0! Vlak voor rust komt Daan Carpentier nog oog in oog te staan met Vuren-keeper Ritmeester, helaas lukt het hem niet te scoren en gaan we met een ongewijzigde stand de rust in.

Vlak na rust schiet Khalid Bendami de bal snoeihard tegen de touwen, 2-0! In de actie hierna weet Bendami Ian van Wijk in scoringspositie te brengen door een goed opgezette aanval en ook Ian schiet de bal keihard binnen, 3-0! Björn Paul weet ook te scoren voor vuren eind tweede helft, 4-0. Peursum speler Marnik Korevaar weet nog een doelpunt te maken, eindstand 4-1

 

Vuren: Bas van Vliet, Khalid Bendami, Ian van Wijk
Peursum: Marnik Korevaar

 

VV Woudrichem – VV Schelluinen

Na de monsterzege van Woudrichem in de afgelopen ronde heeft het publiek hoge verwachtingen van deze pot, zou Tim Saamen weer achtmaal weten te scoren? Schelluinen zal er alles aan doen dit te voorkomen…

Woudrichem begint erg fel aan de wedstrijd en heeft duidelijk meer balbezit, toch is het Damien de Jong die voor Schelluinen overtuigend de 0-1 erin schiet. Yoeri Duyzer weet hierop te antwoorden en Woudrichem met een snoeihard schot weer op gelijke hoogte te brengen. Woudrichem krijgt veel kansen maar weet niet tot scoren te komen, vlak voor rust haalt Danny Schaap uit na een goed opgezette aanval: 2-1! Na een gele kaart aan de kant van Schelluinen weet Woudrichem niet te profiteren van een overtal situatie maar komen wel tot scoren na de tijdstraf via een kogel hard schot van Wilty Schaap. Gedurende de wedstrijd houd Schelluinen goed stand maar toch weet Tim Saaman driemaal kort achter elkaar te scoren aan het eind van de wedstrijd en blijft met elf doelpunten topscoorder van de Proxsys-cup

 

VV Woudrichem: Tim Saaman (3x), Wilty Schaap, Danny Schaap, Yoeri Duyzer

VV Schelluinen: Damien de Jong

 

VV Zuilichem – VV Heukelum

 

Na de vrij eenvoudige overwinning van Heukelum tegen de Dussense boys zal Heukelum er vanavond alles aan doen deze positieve flow door te trekken naar deze wedstrijd. De mannen uit Zuilichem hebben wat goed te maken, namelijk een 4-2 verlies tegen Kozakkenboys.

Beide ploegen beginnen met veel strijd aan de wedstijd, Zuilichem aanvoerder Robert van der Linden laat in het begin erg goed voetbal zien en weet zijn ploeg op sleeptouw te nemen en via Erik van Dalen op 1-0 voorsprong te komen. Gedurende de eerste helft gaat het redelijk gelijk op met kansen voor beide partijen, helaas komt niemand tot scoren en gaan we met een ongewijzigde stand de rust in.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft weet Heukelum om mooie wijze de score om te buigen, niet naar 1-2 maar naar 1-3! Tim Schwebke en Sil van Putten wisten beide het net te vinden voor hun ploeg, eerstgenoemde maar liefst twee maal! In de slotfase drukt Adem Kahramann zijn stempel op de wedstrijd met een snoei hard schot, 1-4!

 

VV Zuilichem: Erik van Dalen

VV Heukelum: Tim Schwebke (2x), Sil van Putten

 

 

Dussense Boys – Kozakken Boys

Dussense Boys komt uit in de 4de klasse zondag, Kozakkenboys (reserve) staat daar in tegen bovenaan in de reserve hoofdklasse. Dussen verloor de eerste wedstrijd met 7-1 van Heukelum dus zal er vanavond alles aan doen om de punten mee te nemen naar huis.

Dussen begint erg fel aan de wedstrijd en dit wordt beloond door een doelpunt van Gidon van Dijk, na drie minuten spelen staat er 1-0 op de borden in de Oosterbliek. Enkele minuten hierna haalt Bart Jongejan fantastisch uit en weet hiermee Dussen-keeper Wesley van Biesen te passeren: 1-1! Youri Huijzer weet de Werkendammers op voorsprong te schieten met twee doelpunten kort achter elkaar: 1-3! Eind eerste helft komt Dussense Boys terug in de wedstrijd, Lars Branderhorst krijgt de bal over de lijn en zorgt zo voor een stand van 2-3.

Na de rust schiet Johnny Lommers uit de draai de bal geweldig binnen! Een aantal minuten later weet Johnny weer tot scoren te komen via een goed opgezette aanval, 5-2! Met scoren is Johnny nog niet klaar en scoort nog twee maal, dit brengt hem op 5 doelpunten in de Proxsys-cup en komt hiermee op de tweede plaats achter Tim Saaman van Woudrichem te staan.

Kozakkenboys was de betere vanavond, echter hebben de mannen uit Dussen wel strijd en mooi voetbal geleverd.

 

Dussense Boys: Gidon van Dijk, Lars Branderhorst
Kozakken Boys: Youri Huijzer (2x), Bart Jongejan, Johnny Lommers (4x)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *